Президентът на Русия Владимир Путин е бил на кратка лятна

...
Президентът на Русия Владимир Путин е бил на кратка лятна
Коментари Харесай

Владимир Путин изкара три дни отпуск в Сибир в риболов, планински преходи и спускане по реки

Президентът на Русия Владимир Путин е бил на къса лятна почива в южносибирската република Тува в дните от 1 до 3 август, заяви през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

По думите му президентът е бродил из " мъчно налична тайга, ловил е риба в планински езера, занимавал се е с подводен лов на риба, пекъл се е на слънце, спускал се е по планински реки на моторници и салове и е правел планински преходи пешком и с АТВ ".

Песков добави, че в пътешествието си Путин е бил придружаван от министъра на защитата Сергей Шойгу, президента на Тува Шолбан Кара-оол и президента на Хакасия Виктор Зимин.

Кремълският прессекретар разказа климата в региона като недопечен, остро континентален, като на слънце е доста топло, само че вечерта температурите внезапно спадат до 5 градуса.

По думите на Песков водата в езерата била с температура до 17 градуса, само че това не е спряло президента.

Путин, облечен с леководолазен костюм и с маска и шнорхел, два часа преследвал щука под водата, преди да я простреля с харпун. През това време конфигурираната на маската му камера " GoPro " е снимала " неповторими фрагменти ", които ще бъдат оповестени, даде обещание Песков.

ТАСС напомни, че Путин неведнъж е ловил риба в този регион. През юли 2013 година той е бил на отмора в Тува и Хакасия на езерото Токпак Хол. Тогава Песков заяви, че президентът бил хванал щука с тегло над 21 кг, откакто я изтеглял от водата в продължение на три минути.

Владимир Путин е бил за риба и с други високопоставени лица - през 2007 година с княза на Монако Албер в Тува, през 2001 година с френския президент Жак Ширак в Санкт Петербург, а през 2007 година с президента на Съединени американски щати Джордж У. Буш и с Джордж Буш - татко в фамилното им имение в щата Мейн, напомня ТАСС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР