Президентът на Русия удължи в понеделник с една година -

...
Президентът на Русия удължи в понеделник с една година -
Коментари Харесай

Путин удължи с година амнистията за сметки и имущество в чужбина

Президентът на Русия удължи в понеделник с една година - до 28 февруари 2019 година, амнистията за недекларирани капитали и имущество (включително яхти, самолети и скъпи коли), които съветски жители и компании държат в чужбина. В идващите 12 месеца те ще могат да ги разгласят пред управляващите, без да последва наказателна (за някои случаи), административна и данъчна отговорност.

Същото важи и за сметки на задгранични банки, в случай че са открити до 1 януари 2018 година Декларации ще се подават от 1 март, в това число и от възползвалите се от предходния стадий на амнистията. Темата за удължение на изключителната мярка бе измежду главните на срещите на президента с представители на бизнеса през декември и през февруари.

Първият стадий на амнистията бе от 1 юли 2015 година до 30 юни 2016 година и съгласно Андрей Макаров - един от създателите на новия план и ръководител на комисията по бюджет и налози в Държавната дума, от него са се възползвали към 7200 души.

Но предишното лято " Ройтерс " заяви, че откакто стартира да работи и законът, изискващ обявление на следени задгранични компании и изключително на сметки в офшорни зони, част от най-богатите руснаци са прекратили статута си на данъчни резиденти в Русия. Причината е, че за прихода върху записаните компании трябваше да се заплаща 13% налог в Русия и в името на така наречен деофшоризация се освобождаваха от съветски налози доходи, получени от ликвидирането на тези компании до 31 декември 2017 година

Пакетът законопроекти за втория стадий бе импортиран на 31 януари и утвърден бързо - на 7 и 9 февруари - на три четения в Думата, а след това и в горната камара на Народното събрание. Този път критериите са разказани по-подробно и бизнесът има повече тласъци да разгласи и върне средства в Русия, разясниха специалисти пред РБК. В първия вид на амнистията бе задоволително да се разгласи притежаването на сметки, акции и парцели, само че без да се показват съответните суми.

Сега се удължава срокът за очистване на задгранични сдружения, в това число тъй като се оказа, че в чужбина хиляди руснаци са задръстили службите - да вземем за пример в Кипър - и те не съумяват да приключат до крайния период 31 декември 2017 година

Друга разлика е, че режимът за освобождение от облагане на приходите при очистване на компания важи освен за тези от имущество, само че и от парични средства. Понеже това има и противоположна мощ - от 1 януари 2016 година, теоретично от новата прошка могат да се възползват и заявилите в предходната. Поправките обгръщат като облагаеми интервали и 2017-2018 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР