Президентът на Република Македония Георге Иванов призова от ООН съгражданите

...
Президентът на Република Македония Георге Иванов призова от ООН съгражданите
Коментари Харесай

От трибуната на ООН президентът на Македония призова за бойкот на референдума

Президентът на Република Македония Георге Иванов прикани от Организация на обединените нации съгражданите си да бойкотират референдума в неделя за смяна на името на страната, който той квалифицира като " историческо самоубийство ", предаде БТА.
 Русия се бърка в Македония?  Конституционният съд в Македония реши, че референдумът за името е легален и ще се организира
" Като жител взех своето решение: на 30 септември няма да отида да гласоподавам ", съобщи Иванов в изявлението си пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

" И съм уверен, че вие, нашите съграждани, също ще вземете това умно решение ", добави той.

На 30 септември в Република Македония ще се организира референдум с съвещателен темперамент, на който жителите би трябвало да отговорят на въпроса " Дали сте за участие в Европейски Съюз и НАТО с приемане на контракта сред Република Македония и Република Гърция? ". Договорът бе подписан в македонския град Преспа на 17 юни 2018 г. 

Въпросът на референдума е един-единствен. Договорът с Гърция планува ново име за западната ни съседка - Република Северна Македония.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР