Президентът на Република Корея Мун Дже-ин заяви, че държавният глава

...
Президентът на Република Корея Мун Дже-ин заяви, че държавният глава
Коментари Харесай

Сеул иска среща Тръмп-Ким преди президентските избори в САЩ

Президентът на Република Корея Мун Дже-ин съобщи, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водачът на КНДР Ким Чен-ун би трябвало да се срещнат още веднъж преди американските президентски избори през ноември. Това заяви представител на Сеул пред публицисти, представен от " Ройтерс ".
 Русия: Северна Корея е гневна поради
Русия: Северна Корея е гневна поради " мръсни и обидни " изображения на брачната половинка на Ким

Руският дипломат отхвърли спекулации, че по-малката сестра на Ким се готви за водач

Тръмп и Ким се срещнаха за първи път в Сингапур през 2018 година , което усили очакванията за реализиране на съглашение Пхенян да се откаже от нуклеарните си оръжия. Но втората им среща във Виетнам през 2019 година се провали , откакто Тръмп отхвърли предлагането на Ким за разглобяване на главен нуклеарен комплекс на КНДР в подмяна анулация на някои стопански наказания.

Мун е направил коментара по време на видеоконференция с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел във вторник, че нова среща сред Тръмп и Ким ще помогне за обновяване на блокираните нуклеарните договаряния , разясни южнокорейският представител.
 Няма възможност Тръмп да се срещне с Ким Чен-ун преди преизбирането си
Няма възможност Тръмп да се срещне с Ким Чен-ун преди преизбирането си

Прогноза от Белия дом

" Вярвам, че е належащо КНДР и Съединени американски щати да опитат да провеждат още един разговор преди президентските избори. Въпросите за нуклеарната стратегия и глобите в последна сметка ще би трябвало да бъдат позволени на диалози сред Съединени американски щати и КНДР ", акцентира представителят. Той заяви, че от прессекретариата на Мун са предали това обръщение на Вашингтон да положат старания в тази посока.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР