Президентът на Полша Анджей Дуда заяви, че решението на Конституционния

...
Президентът на Полша Анджей Дуда заяви, че решението на Конституционния
Коментари Харесай

Дуда зове да се търси компромис за абортите

Президентът на Полша Анджей Дуда съобщи, че решението на Конституционния съд по делото ограничение на абортите трябва да се поправя.

" Въпреки всичко се надявам, че Конституционният съд ще ще даде време, за да може това предложение да бъде доизработено. " - уточни Дуда в изявление за телевизионния канал Polsat News.

Дуда се ангажира да се причисли към изработването на компромисно решение, което да успокои напрежението в обществото.

Първата дама на Полша Агата Корнхаузер-Дуда от своя страна съобщи, че се съмнява дали всяка жена би се решила да роди неизлечимо болно дете.

По-рано дъщерята на президента и негова съветничка на публични начала Кинга Дуда съобщи в намерено писмо, че не е съгласна с решението за ограничение на абортите и прикани законодателите допустимо най-бързо да намерят компромис.

В Полша не стихват митингите против възбраната на абортите. Цялата страна беше обхваната от протести срещу решението на Конституционния съд за ограничението им.

На 22 октомври конституционните съдии постановиха, че абортът при патология на плода нарушава конституционния принцип за отбрана на живота, и е обвързван със отбраната на човешкото достолепие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР