Президентът на ПЕС Сергей Станишев изрази опасения от компрометиране на

...
Президентът на ПЕС Сергей Станишев изрази опасения от компрометиране на
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Грешка ще е да позволим на ГЕРБ да ни представят като антиевропейска партия

Президентът на ПЕС Сергей Станишев изрази опасения от компрометиране на проевропейския имидж на Българска социалистическа партия. В студиото на " Тази заран " по bTV той предизвести, че обстановката прилича 2017 година, когато българските социалисти са били вкарани в сходен калъф.

" Ако Българска социалистическа партия разреши на ГЕРБ да ни показват като антиевропейска партия, ще бъде доста сериозна неточност и ще нанесе вреди на нашия резултат. Така се случи през 2017 година на парламентарните избори. Тогава допуснахме да бъдем вкарани в този калъф ", съобщи Станишев. Той сложи акцент, че здравото европейско бъдеще на Българска социалистическа партия е главната политическа причина да се включи във вътрешната конкуренцията за алената евролиста. Моралната пък е обвързвана с гласуваното доверие от структурите на партията, които му осигуриха огромен брой номинации.

Провокиран от въпрос на водещия, Станишев призна, че не се е чувал от месеци с ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Въпреки това той изяви подготвеност, като благородник, да позвъни първи, с цел да обърне внимание на наследницата си на " Позитано " върху огромната отговорност за резултата от европейския избор.

" Важното е дали Българска социалистическа партия ще сътвори предпоставки да спечелим изборите или сама ще ги подари на нашите съперници от ГЕРБ ", акцентира Сергей Станишев.

Това, че е отстъпил пред Елена Йончева в гласуването на Националния съвет, както и въпросителните към честността на акцията, не би трябвало да ускоряват проблемите в партията, счита президентът на ПЕС. Той обаче не скри, че след вчерашното съвещание на пленума е видял " хора които си потеглиха огорчени ". " Това можеше да бъде преодоляно. Има още опция да бъде направено, с цел да не повлияе на крайния резултат, тъй като отново споделям - разлъчен тим не може да победи ", безапелационен бе Станишев.

В удостоверение на думите си той отхвърли да се рови в предишното и на въпрос, обвързван с отсъствието на Корнелия Нинова от конгреса на ПЕС в Лисабон при избирането му за президент на ПЕС, Станишев отговори: " Тогава моята партия ме беше номинирала за тази позиция единомислещо. Аз бях определен с 84%, а заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев сподели, че се гордеят с този резултат. Не ми направи усещане, почтено казано, отсъствието на водача на Българска социалистическа партия, тъй като фокусът беше другаде. Фокусът беше върху избора на президент на ПЕС, върху представянето на нашият претендент за европейските избори Франс Тимерманс.

Попитан дали подозира, че може да остане отвън европейската листа, Станишев отвърна: " Всичко може да стане. Ако това се случи, аз имам подготвеност. Животът е такова нещо, че постоянно те изненадва. Така че имам подготвеност за разнообразни развития на нещата ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР