Президентът на Палестинската автономия Махмуд Абас одобри новото правителство, представено

...
Президентът на Палестинската автономия Махмуд Абас одобри новото правителство, представено
Коментари Харесай

Махмуд Абас одобри новото правителство на Палестинската автономия

Президентът на Палестинската автономност Махмуд Абас утвърди новото държавно управление, показано от премиера Мохамед Мустафа, съобщи Агенция Франс Прес.


„ Главният народен приоритет за новото държавно управление, чиито членове би трябвало да встъпят в служба на 31 март, ще бъде прекратяването на войната в Газа “, сподели Мустафа.

Той добави, че кабинетът му " ще работи по формулирането на визии за сливане на институциите, в това число вдишване на отговорност за Газа ".

През януари, малко повече от три месеца след войната сред Израел и Хамас, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен посети Рамала и прикани за " административни промени " в интерес на палестинците и евентуално сливане на Западния бряг и Газа под единна власт.

Новото държавно управление е формирано от 23 министри, в това число три дами и шестима палестинци от Газа, измежду които някогашният кмет на град Газа Магед Абу Рамадан.

Сраженията и разрушенията в линията Газа, която терористичното придвижване Хамас пое от държавното управление на Абас през 2007 година, усилиха натиска върху Палестинската власт.

В първата си обществена изява след назначението си Мустафа приказва за " бистрота " и " нулева приемливост " към корупцията.

Палестинската автономност от дълго време е белязана от разделения, корупционни кавги, властнически трендове и очевидния провал на израелско-палестинския кротичък развой.

Неотдавнашните ограничения на Абас до момента не са съдействали за усмиряване на дипломатите, които се стремят да намерят кадърен и благонадежден палестински сътрудник, когато войната завърши./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР