Президентът на Палестина отправи ясно послание към Израел и света.Ние

...
Президентът на Палестина отправи ясно послание към Израел и света.Ние
Коментари Харесай

Президентът на Палестина: Няма да напуснем, оставаме на нашата земя

Президентът на Палестина насочи ясно обръщение към Израел и света.

" Ние няма да напуснем, ще останем на нашата земя ", съобщи през днешния ден палестинският президент Махмуд Абас по време на откриващата си тирада на срещата на върха за мир в Кайро, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Йорданският крал Абдула Втори сподели при откриването на срещата на върха за мир в Близкия изток, че насилственото или вътрешно разселване на палестинците би било военно закононарушение.

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси съобщи на срещата на върха в Кайро, че е приканил водачите да реализират съглашение за пътна карта за преустановяване на филантропичната злополука в линията Газа и да съживят опитите за реализиране на мир сред Израел и палестинците.

Целите на пътната карта включват доставянето на помощи за Газа и договаряне на преустановяване на огъня, последвано от договаряния, водещи до решение за две страни, сподели той.

" Трябва да действаме в този момент, с цел да сложим завършек на кошмара ", прикани през днешния ден генералният секретар на ООН Антониу Гутериш по време на срещата в Кайро, апелирайки за " филантропично преустановяване на огъня " на 15-ия ден от войната сред Израел и ръководещата в Газа формация " Хамас ", съобщи Франс прес.

" Жителите на Газа се нуждаят от доста повече, нужна е огромна доставка на помощи ", добави генералният секретар на Организация на обединените нации, макар че тази заран от Египет към намиращата се под обсада и бомбардирана от Израел Газа минаха единствено 20 камиона. Това е изцяло незадоволително съгласно Организация на обединените нации, която желае 100 камиона дневно за 2,4 милиона поданици на Газа, лишени от съвсем всичко, уточни Агенция Франс Прес.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР