Президентът на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал

...
Президентът на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал
Коментари Харесай

Президентът на ОАЕ ще се срещне утре с руския президент Владимир Путин

Президентът на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян ще пътува на следващия ден до Русия, с цел да се срещне с съветския президент Владимир Путин , съобщи организация УАМ.

Новината бе оповестена по-малко от седмица откакто ОПЕК+ (група страни експортьорки на нефт, в която членуват ОАЕ и Русия) се съгласиха да понижат внезапно добива на петрол макар натиска от страна на Съединени американски щати. Решението на ОПЕК+ обтегна в допълнение връзките сред Вашингтон и неговите съдружници в Персийския залив в Рияд и Абу Даби, означи Ройтерс.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън настоятелно се опита да предотврати намаляването на производството, надявайки се да се резервира таван на цените на бензина преди междинните избори, при които неговата Демократическа партия може да загуби надзор над Конгреса.

Байдън отиде през юли в град Джеда в Саудитска Арабия за среща на върха на арабските страни от Персийския залив. Целта на визитата му бе да усъвършенства връзките със съдружниците си, само че срещата завърши без договорка за по-голям рандеман на петрол.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР