Президентът на Обединените арабски емирства Мохамед бин Зайед ал Нахаян

...
Президентът на Обединените арабски емирства Мохамед бин Зайед ал Нахаян
Коментари Харесай

Нетаняху поискал помощ от президента на ОАЕ, той го изпратил да иска пари от Зеленски

Президентът на Обединените арабски емирства Мохамед бин Зайед ал Нахаян е отхвърлил настояването на израелския министър председател Бенямин Нетаняху да изплати компенсации на палестински служащи от Западния бряг, които са останали без работа, оповестява американският новинарски портал Axios.

След офанзивата на,,Хамас`` против Израел, държавното управление на страната безусловно затвори Западния бряг. В резултат на това повече от 100 000 палестинци, които живееят там, само че работеха в Израел, останаха без работа. В Израел и Съединени американски щати има опасения, че при тези условия може да се стигне до ескалация на насилието.

Цитирайки източници, Axios оповестява, че преди няколко седмици Нетаняху е попитал дали ОАЕ са подготвени да ги поддържат с изплащането на средства в помощ на палестинските служащи. Президентът на страната е дал отговор, че не може да помогне, а а по-късно саркастично е предложил на Нетаняху да се обърне към президента на Украйна Володимир Зеленски.

" Мохамед бин Зайед Ал Нахаян съобщи, че Зеленски получава доста пари от редица страни, тъй че може би той може да помогне “, отбелязва медията.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР