Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще подпише тази седмица заповед,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще подпише тази седмица заповед,
Коментари Харесай

Пълна забрана на Huawei в САЩ?

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще подпише тази седмица заповед, с която ще забрани на американските компании да употребяват телекомуникационно съоръжение, създадено от компании, които основават риск за националната сигурност.

Документът поставя основите на цялостна възбрана за покупко-продажби с Huawei , написа Reuters, базирайки се на лични източници.

Заповедта, в която няма да се съдържат имената на съответни компании или страни, е обсъждана към този момент над година и бе забавяна неведнъж.

Все отново източниците на организацията показват, че има опция възбраната да бъде отсрочена още веднъж.
 Основателят на Huawei: Съединени американски щати няма да ни пречупят
Основателят на Huawei: Съединени американски щати няма да ни пречупят

Дори повече страни да се откажат от продуктите…

След подписването на такава заповед Департаментът по търговия ще би трябвало да приготви проект за въвеждането ѝ в действие.

Документът може да пристигна в миг, в който връзките сред Вашингтон и Пекин по този начин или другояче са съществено обтегнати.

Съединени американски щати не един път сигнализират, че оборудването на Huawei Technologies Co Ltd може да бъде употребявано от китайската страна за шпионаж. Huawei пък неведнъж отхвърля изказванията.

Преди дни компанията съобщи още, че няма да се съобрази със заповед от Пекин да събира и предава данни, както и че до момента не е получавала сходни претенции. Стана ясно и че производителят е подготвен да подпише двустранни съглашения, с които се задължава да не реализира шпионска активност , като увещание.

Съединени американски щати интензивно се пробват да накарат съдружниците си също да издадат възбрана за потребление на оборудването на Huawei за построяването на мобилните мрежи от последващо потомство.

Припомняме и че предходната година Тръмп подписа закон, с който забрани на самото държавно управление да употребява съоръжение от Huawei и ZTE Corp.
 В Съединени американски щати повдигнаха обвинявания против Huawei
В Съединени американски щати повдигнаха обвинявания против Huawei

Обвинения и против финансовия шеф Мън Уанчжоу…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР