Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах вярва, че

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах вярва, че
Коментари Харесай

Бах вярва, че всички спортисти и фенове ще бъдат ваксинирани до Олимпиадата

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах има вяра, че всички участници и посетители на Олимпийските игри ще получат ваксина против Ковид-19 до началото на надпреварите през идващото лято. Той е на посещаване в Токио тази седмица и е сигурен, че Токио 2020 ще стартира на 23 юли.

"Опитваме да убедим допустимо най-вече хора, че би трябвало да се имунизират ", сподели той на няколко пъти в понеделник, който бе първият от общо двамата му дни престой в японската столица.

Япония се оправя относително добре с пандемията. Страната има население от 125 милиона и е записала към 1900 смъртни случая, само че в последно време болесттите зачестяват. Това важи най-много за Токио и северния остров Хокайдо.

Днес Бах посети олимпийското село край пристанището в Токио и националния стадион в центъра. Той приказва и за потребността от ваксина измежду спортистите. "Всеки един от тях би трябвало да огледа другите спортисти към себе си и да си направи извод, тъй като имунизацията не е единствено за една персона. Тя е за протекцията на цялото общество. Всеки един от нас носи отговорност в тази рецесия, само че освен за себе си, а и за обществото. Спортистите би трябвало да бъдат виновни към съотборниците си и останалите олимпийци ", твърди Бах.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР