Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах официално обяви

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах официално обяви
Коментари Харесай

Зимните Олимпийски игри в ПьонгЧанг бяха официално закрити

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах публично разгласи за закрити 23-е зимни олимпийски игри в Пьончан. Красивата гала продължи повече от два часа.

" Обявявам зимните олимпийски игри за закрити и приканвам младежта от света след четири години да се събере още веднъж в Пекин ", сподели Бах.

Ефектната художествена стратегия включваше показване на корейската просвета, презентация на идващия хазаин на зимните игри Пекин 2022, церемониал на спортистите, предаване на олимпийския байрак и загасяване на олимпийския огън.

По време на церемонията бяха наградени призьорите в последните стартове по ски-бягане - Иво Нисканен (Финландия) на 50 км всеобщ старт типичен жанр за мъже и Марит Бьорген (Норвегия) в всеобщия старт на 30 км типичен жанр за дами.

Денят мина без българско присъединяване в конкуренциите в Република Корея. Антония Григорова трябваше да взе участие в ски бягането на 30 км, само че се отхвърли.

Знаменосец на България на церемонията беше състезателят по ски тичане Йордан Чучуганов.

" През последните 17 дни ние преживяхме едни олимпийски игри, които демонстрираха традицията, само че и пътят към бъдещето. Те потвърдиха думите на Пиер де Кубертен, когато сподели, че Олимпийските игри са респект към предишното и религия в бъдещето. На тези игра видяхме исторически единен тим на Корея, дебютираха нови дисциплини, които се харесват на младото поколени ", добави Бах.

" На уредниците на зимните олимпийски игри желая да кажа: Благодаря ви от цялото си сърце. Поздравявам ви, че ни показахте нови хоризонти. Доброволци, благодаря Ви за вашата отдаденост. На нашите общителни домакини, на народа на Република Корея, споделям голямо благодаря ", съобщи Бах.

Спортисти от петте континента на света и бъдещите домакини на олимпийските се причислиха към тази признателност. Сред тях бяха трикратният олимпийски първенец по биатлон Мартен Фуркад (Франция), звездата на американските алпийски ски Линдзи Вон, носителката на два медала от Пьончан в шампионата по бързо пързаляне с кънки Нао Кодайра (Япония), знаменосецът на Тонга и единствен представител на страната Пита Тауфатофуа и други. Всички те си направиха фотография за спомен с Томас Бах на стадиона.

Президентът на МОК връчи тържествено олимпийското знаме на кмета на Пекин Цзинин Чън. Именно китайската столица ще одобри Игрите след четири години.

След това се организира осемминутна гала, която показа Пекин. Това е първият град в историята, който ще бъде хазаин на лятна и зимна олимпиада. Летните игри се организираха в Пекин през 2008 година.

На церемонията участваха редица публични лица, измежду които бяха президентът на Република Корея Мун Дже-ин, Иванка Тръмп, най-голямата щерка и съветничка на американския президент Доналд Тръмп, и други.

Церемонията по закриването приключи с доста фойерверки.

Следващата зимна олимпиада е след четири години в Пекин. /sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР