Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах е напълно

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах е напълно
Коментари Харесай

Томас Бах: Напълно уверени сме, че през юли 2021 ще започнат Олимпийските игри

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах е изцяло убеден, че Олимпиадата в Токио, която беше пренасрочена за 2021 година, ще се състои. Това съобщи той пред публицисти на конференция след края на съвещанието на Изпълкома на централата.

" Ние сме изцяло уверени в това, че през юли идната година ще честваме началото на Олимпийските игри в Токио. Главен приоритет, несъмнено, остава сигурността на всички участващи… Поради тази причина работим върху разнообразни сюжети, тъй като не можем да знаем каква ще бъде здравната обстановка след година ", сподели Бах.

Олимпиадата в японската столица би трябвало да се организира от 23 юли до 8 август 2021 година, откакто беше отсрочена с 12 месеца поради пандемията от ковид.

Междувременно Международният олимпийски комитет разпредели 100 милиона $ от отделените 800 милиона $ по програмата за поддръжка на олимпийското придвижване в битката с следствията от рецесията с COVID-19.

" МОК към този момент е разпределил 100 милиона $ по програмата за поддръжка на олимпийското придвижване. Това е част от гласувания пакет от 800 милиона. 43 милиона $ бяха трансферирани на интернационалните федерации, а останалата част - на националните олимпийски комитети ", сподели Бах.

През май МОК отпусна 800 милиона $ за поддръжка на олимпийското придвижване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР