Президентът на Международната асоциация по бокс (IBA) Умар Кремльов критикува

...
Президентът на Международната асоциация по бокс (IBA) Умар Кремльов критикува
Коментари Харесай

"Черни овце и хиени": Международната асоциация по бокс критикува отцепниците

Президентът на Международната асоциация по бокс (IBA) Умар Кремльов подлага на критика страните, които взеха решение да се отделят и да образуват. Руснакът назова представителите на тези страни " черни овце " и " хиени ".

Група страни, против които Съединени американски щати и Англия, сътвориха нова федерация, кръстена Световен бокс. Нейната цел е стопляне на с Международния олимпийски комитет и подсигуряване на олимпийското бъдеще на спорта.

IBA е в спор с МОК от 2019 година, а интернационалният комитет ѝ лиши правото да провежда олимпийските шампионати по бокс както на игрите в Токио, по този начин и на идната олимпиада в Париж. МОК провежда независимо шампионатите, което стана причина за на спора и за съд от страна на асоциацията.

Освен Съединени американски щати и Англия, в новата федерация влязоха още Германия, Нидерландия, Нова Зеландия, Швеция и Филипините.

 Разцеплението в бокса докара до основаване на нова федерация Разцеплението в бокса докара до основаване на нова федерация

" Винаги има черни овце в фамилията ни, постоянно има хора, които потеглят по собствен път. Някой се е опитал да записва интернационална асоциация от гаража си, за какво би трябвало да им обръщаме внимание? На тези, които желаят да изоставен и да отида в друга асоциация, мога да кажа: има единствено една асоциация. Ние имаме правото да ръководим бокса. Някои е решил да си прави своя асоциация, само че за мен всичко е просто и ясно. Някои спортни функционери са като хиени, като хищници, те би трябвало да схванат, че не принадлежат на спорта ", сподели Кремльов на откриването на международното състезание за мъже в Ташкент (Узбекистан).

Федерацията на Съединени американски щати разгласи публично отдръпването си от IBA и съобщи, че поддържа изцяло новата централа. Исторически Съединени американски щати и Англия са на първо и трето място по извоювани олимпийски медали по бокс.

В Ташкент Кремльов разгласи, че " Газпром " към този момент не е спонсор на IBA. Обвързването с съветската компания също беше причина за рецензии от страна на МОК в последните години.

" Нашият контракт с " Газпром " завърши през декември 2022. Благодарни сме, че ни помогнаха в сложен интервал. През юни или юли ще имаме нов спонсор, само че сега нямаме контракт с " Газпром ". Не сме прекратили контракта с тях. Повечето федерации бяха срещу това " Газпром " да е спонсор, само че на конгреса нямаше възражения ", сподели още Кремльов.

Боксът за момента не влиза в предварителната стратегия за олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР