Президентът на КТ Подкрепа каза, че не е разговарял с

...
Президентът на КТ Подкрепа каза, че не е разговарял с
Коментари Харесай

Димитър Манолов, КТ Подкрепа: Има индустрия с фалшивите болнични

Президентът на КТ " Подкрепа " сподели, че не е разговарял с премиера Бойко Борисов от петък до малко преди присъединяване си в предаването " Още от деня ". В диалога Димитър Манолов показа, че е останал с усещането, че Борисов е схванал част от причините на синдикатите.

Манолов сподели, че има промишленост с подправените болнични.

Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа ": Не бях разговарял с премиера до доскоро. Преди малко говорихме по телефона. Той ми се обади. Очевидно е, че там има проблем и това не е загадка за никого, че има злоупотреби с цялата тази работа, само че лекуването не е това първият ден болнични да не се заплаща. Ако има сериозна тежест на тези нарушавания, те са на друго място, а не у тези хора, които се разболяват за 2-3 дни, изключително в този момент от вируси и така нататък и за които този приход е доста значим.
За да се стигне до някакво решение, сигурно би трябвало да има доближаване на позициите, добави събеседникът.
Димитър Манолов: Аз останах с усещането, че той разбра част от моите причини. Както, несъмнено, аз изслушах неговите, които от дълго време знам - това, че се е нараснал броят на болничните, че има хора, които тежко злоупотребяват, има хора, които си вземат по 2-3 месеца болнични и вървят в чужбина на работа. Това са обстоятелства, които са известни на всички. Но не е това решението - да обявиш всички, които употребяват болнични, за нарушители и да ги накажеш.
Манолов сподели, че има промишленост с подправени болнични.
Димитър Манолов: Търговски сдружения, които са регистрирани единствено с цел да точат болнични. Назначават се 10-ина индивида, не се заплащат никакви осигурителни вноски за тях, компанията не развива никаква активност, само че тъй като те са регистрирани в Национална агенция за приходите, се внасят подправени болнични за тези служащи и се теглят пари.
Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР