Президентът на Косово Вьоса Османи предупреди за възможно нападение срещу

...
Президентът на Косово Вьоса Османи предупреди за възможно нападение срещу
Коментари Харесай

Президентът на Косово: Наемници от Вагнер помагат на Сърбия да подготви нападение

Президентът на Косово Вьоса Османи предизвести за допустимо нахлуване против родината ѝ , защото наемници от " Вагнер ", в съдействие със сръбски паравоенни формирования, внасят контрабандно в Косово необозначени оръжия и военни униформи.

Това съобщи президентът на Косово Вьоса Османи в изявление за Telegraph.

Османи съобщи, че тайната интервенция е имала за цел да приготви почвата за възможна сръбска хибридна офанзива за завладяване на територията на Косово.

" Те носят оръжия и униформи, само че публично не са част от сръбската войска. Сърбия желае да реализира задачите си, без да я назовава военна интервенция ", сподели Османи.

Според нея задачата на Сърбия е да приготви обстановката за вероятно анексиране , само че не посредством обичайната военна интервенция, а посредством хибридна офанзива.
 Косово одобри мирния проект на Европейски Съюз, само че със забележки
Косово одобри мирния проект на Европейски Съюз, само че със забележки

Асоциацията на сръбските общини към момента с неразбираема вероятност

Вероятната подготовка на Сърбия има паралели с анексирането на Крим от Русия през 2014 година, когато съветски бойци в униформи без отличителни знаци, наречени " зелени човечета ", приготвиха почвата за завладяването на полуострова .

" Ако погледнете какво направи Путин през 2014 година, това е цялостно копие, същият дневен ред. Първо употребява руснаците, които живееха там, по-късно провежда всевъзможни интервенции под подправен байрак, а след това изпрати тези паравоенни групи ", споделя Османи.

Президентът на Косово съобщи, че Белград продължава да нагнетява напрежението в района в съдействие с съветската група " Вагнер ", която неотдавна стартира да разгласява разгласи за набиране на сръбски новобранци за войната в Украйна.

" Има ясни доказателства, че сръбски паравоенни групи са възнамерявали и организирали това с групата " Вагнер ". Колко от тях са били на границата или вътре в територията на Косово, към момента се проверява ", добави тя.

Припомняме, че министър-председателят на Косово Албин Курти съобщи, че ще се съгласи с реализирането на проекта за нормализиране на връзките със Сърбия, направен от Европейския съюз.
 Косово се опасява от фракционизъм измежду етническите сърби
Косово се опасява от фракционизъм измежду етническите сърби

Против проекта на Съединени американски щати за сръбски общини

Съгласно този проект Сърбия към този момент няма да се опълчва на участието на Косово в която и да е интернационална организация, а Косово се съгласява да сътвори нов орган, който да има право да приказва от името на всички 10 общини в Косово, в които има сръбско болшинство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР