Президентът на КНСБ заяви, че от 2011г. насам в Пристанище

...
Президентът на КНСБ заяви, че от 2011г. насам в Пристанище
Коментари Харесай

Водят преговори за увеличаване на заплатите на работниците в Пристанище Варна


Президентът на КНСБ съобщи, че от 2011г. насам в Пристанище Варна е нараствала единствено главната заплата, само че не и цените, по които се заплаща трудът на служащите на норма. Двата терминала на врата имат друго натоварване, като във Варна - Запад изискванията са по-тежки.

Пламен Димитров - президент на КНСБ: Начинът на образуване на главното заплащане би трябвало да бъде един, защото в едно сдружение стифадорът би трябвало да получава една съществена заплата, само че в случай че е по-натоварен на Варна-Запад в сравнение с Варна-Изток би трябвало да има спомагателен бонус, който да регистрира натоварването.

Лидерът на КНСБ дефинира вчерашните договаряния с управлението на врата като крачка напред, защото изпълнителният шеф е декларирал, че за желаното нарастване би трябвало да се намерят пари.

" Надявам се, че това значи, че когато ги намерим, по-нататък дружно с четирите синдиката ще седнем на масата и ще намерим оптималното систематизиране, какъв брой защо и къде. ", сподели още Димитров

Според него, въпросът за разделянето на двата терминала на Пристанище Варна и финансовата им децентрализация не стои на дневен ред.

Още тази седмица работни групи ще формулират съответни оферти към управлението на врата за по-справедливото възнаграждение на труда на пристанищните служащи. А до тогава протестната подготвеност остава.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР