Президентът на Китай Си Цзинпин е казал на германския канцлер

...
Президентът на Китай Си Цзинпин е казал на германския канцлер
Коментари Харесай

Си Цзинпин към Олаф Шолц: Китай и Германия трябва да работят заедно за зелени, дигитални икономики

Президентът на Китай Си Цзинпин е споделил на немския канцлер Олаф Шолц, че двете страни би трябвало интензивно да изследват нови области на съдействие, като да вземем за пример в новите енергийни, зелени и цифрови стопански системи. Това заяви китайската държавна телевизия CCTV, осведоми " Ройтерс ".

В телефонен диалог сред двамата ръководители Си също по този начин е подчертал, че втората и четвъртата по величина стопански системи в света би трябвало да осъзнаят капацитета за напредък на търговията с услуги.

Китай е най-големият търговски сътрудник на Германия и най-важният пазар за немската автомобилна промишленост.

Си уверил, че немските компании били добре пристигнали да се възползват от опциите, предоставени от отварянето на Китай, и се надявал Германия от своя страна да обезпечи обективна бизнес среда за китайските вложители.

Шолц, който наследи Ангела Меркел като канцлер на 8 декември, уверил, че Германия е подготвена да ускори практическото съдействие с Китай в региона на чистата сила, цифровата стопанска система и услугите, добавяйки, че също по този начин се надявал капиталовият пакт сред Европейски Съюз и Китай да влезе в действие колкото е допустимо по-скоро.

През май Европейският парламент спря утвърждението на пакта, който беше контрактуван през декември 2020 година след седем години договаряния, до момента в който Пекин не анулира глобите против политици от Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР