Президентът на Италия Серджо Матарела каза, че сушата е причина

...
Президентът на Италия Серджо Матарела каза, че сушата е причина
Коментари Харесай

Серджо Матарела: Сушата е причина за засилване на миграцията

Президентът на Италия Серджо Матарела сподели, че сушата е причина за увеличение броя на бежанците и мигрантите, които се пробват да доближат до Европа, съобщи за Българска телеграфна агенция организация АНСА.

Матарела съобщи това по време на визитата в Кения. Там италианският президент прикани и за дейности за битка с рецесията, подбудена от климатичните промени, с цел да се позволи главната причина за този проблем, добавя Българска телеграфна агенция.

" Сушата, провокирана от измененията в климата, основава големи компликации ", сподели Матарела след днешната си среща с президента на Кения Уилям Руто в Найроби.

" Сушата основава продоволствена рецесия, която дава спомагателен подтик на миграцията. Този въпрос е от централно значение. В Европа също има суша. Правителството (на Италия - бел. ред.) се ангажира с битката против измененията в климата в своята стратегия и Италия от известно време предизвестява за нуждата от съществени и съответни дейности ", означи италианският президент.

" Боли ни, че някои страни желаят да отсрочат разрешаването на казуса. Няма повече време. Борбата против климатичните промени би трябвало да стартира незабавно ", сподели той.

Връщайки се към тематиката за миграцията, Матарела прикани Европейски Съюз да направи повече, с цел да снеме тежестта от страните, които по географски аргументи са изложени на по-голям риск, преди всичко и на първо място Италия.

" Равнището на съдействие с Кения е за образец и това е модел, който може да бъде заимствуван на всички места ", сподели италианският президент.

" Общите проблеми могат да се разрешат дейно посредством съдействие. Стремим се към съдействие с страните, от които идват мигрантските потоци, само че знаем, че историческите аргументи и възходящите размери на миграцията не могат да се посрещат от една единствена страна, а да бъдат позволени единствено с ясни, добре проведени европейски дейности, които се заемат с казуса посредством систематични дейности ", сподели Матарела.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР