Президентът на Испанската футболна федерация Анхел Мария Вияр е арестуван

...
Президентът на Испанската футболна федерация Анхел Мария Вияр е арестуван
Коментари Харесай

Арестуваха шефа на испанския футбол за корупция

Президентът на Испанската футболна федерация Анхел Мария Вияр е задържан тази заран дружно със сина си Горка, пишат медиите в Испания.

Антикорупционната интервенция е била проведена от Испанския Върховен съд и ръководена от арбитър Сантяго Педрас, до момента в който локалната полиция е направила арестите.

Анхел Мария Вияр, синът му Горка, и още един началник от футболната централа са били арестувани по съмнения за подправяне на документи, корупция и корист.

Акцията се организира единствено два дни преди Конгреса на испанската футболна централа, който би трябвало да се организира в четвъртък от 11:30 часа и да утвърди календара за новия сезон в Примера дивисион.

Според следствието, Вияр е облагодетелствал районни шефове, употребявайки средства от Испанската футболна федерация.

Предполага се, че той е правил тези действия, с цел да си обезпечи поддръжка на изборите за президент, които завоюва през май.

67-годишният някогашен испански национал бе избран отново за осми път за президент на федерацията, като заема поста от 1988 година. Той е измежду най-влиятелните хора и в международния футбол. Той е вицепрезидент на ФИФА!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР