Президентът на Иран Хасан Рохани днес отвърна на критиките срещу

...
Президентът на Иран Хасан Рохани днес отвърна на критиките срещу
Коментари Харесай

Президентът на Иран: Икономиката е фактор в борбата с коронавируса

Президентът на Иран Хасан Рохани през днешния ден отвърна на рецензиите против закъснелия му отговор на най-лошата коронавирусна зараза в Близкия изток, като съобщи, че е трябвало да реши по какъв начин да отбрани стопанската система, до момента в който се оправя с пандемията, съобщи Асошиейтед прес.

Рохани означи, че държавното управление е трябвало да вземе поради резултата от всеобщите карантинни старания върху парализираната иранска стопанска система, която е под тежки американски наказания. Това е алтернатива по целия свят, защото водачите се борят да реализират баланс сред преодоляването на пандемията и предотвратяването на стопански провал, написа Българска телеграфна агенция. 

" Здравето е принцип за нас, само че производството и сигурността на обществото също е принцип за нас ", сподели президентът на държавно съвещание. " Трябва да обединим тези правила, с цел да стигнем до дефинитивно решение ", добави Рохани.

По думите му не е време за печелене на последователи, не е време за " политическа война ", както той дефинира рецензиите против него за реакцията по отношение на ковид.

Иранските управляващи оповестиха през днешния ден за 123 нови смъртни случая, с което общият им брой става 2640 при общо 38 309 доказани случая на болест досега, предадоха международните организации.

За последните 24 часа имаме 123 умряли и 2901 инфектирани, осведоми консултант на иранския министър на опазването на здравето. От вируса в страната до момента са се възстановили 12 391 души, добави той, представен от Ройтерс.

През последните дни Иран подреди да бъдат затворени несъществените предприятия и забрани пътуването сред градовете. Тези ограничения обаче бяха взети доста откакто други страни в района постановиха по-мащабни блокади. Много иранци към момента подценяват заповедите да си стоят по домовете, което би могло да отразява необятното съмнение към управляващите, отбелязва АП.

Страната прикани интернационалната общественост да анулира глобите и изиска незабавно 5 милиарда $ от Международния валутен фонд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР