Президентът на Германската футболна лига (ГФЛ) Доната Хопфен предупреди, че

...
Президентът на Германската футболна лига (ГФЛ) Доната Хопфен предупреди, че
Коментари Харесай

Шефката на Германската футболна лига предупреди за нови проблеми за местните клубове

Президентът на Германската футболна лига (ГФЛ) Доната Хопфен предизвести, че обстановката с професионалните клубове към момента е много сензитивна “, даже и когато рестриктивните мерки поради ковид стартират да отпадат едно по едно. Феновете от ден на ден стартират да пълнят стадионите в страната, само че Хопфен в изявление пред формалния уебсайт на Лигата съобщи: " нещото, което сега е най-важното, е задачата на политиците да приготвят страната за развиването на пандемията, което е неизбежно през есенните и зимните месеци ".

" Връщането на съществени ограничавания би засегнало доста стопански браншове и би заплашило съществуването им, същото се отнася и за професионалния футбол ", споделя шефката на немския футбол. Руската военна инвазия също по този начин е един от факторите, който има съществено въздействие в доста сфери на живота и оттова евентуално ще рефлектира и върху футбола. Хопфен пое ролята на ръководещ Лигата от 1-и януари от дългогодишния си предходник Кристиан Зайферт.

За страдание, в този момент тя ще би трябвало да се потвърждава в други условия. И предизвести, че " времето на съвсем явен напредък наподобява е завършило ", акцентирайки по какъв начин 36-те клуба в първите две немски дивизии са изгубили над милиард евро доходи по време на пандемията. Освен това има доста несигурни вероятности във връзка с интернационалните пазари, където Бундеслигата се продава като артикул.

" Има нов фактор от икономическа позиция. И това е фактът, че други европейски лиги влязоха в стратегически партньорства през последните няколко месеца с мощни корпорации, с избрани телевизионни групировки, което ще усили техните финансови доходи, добави Хопфен. Една непрекъсната тематика в нашето състезание е правилото 50+1.

В нашето състезание, в немския футбол решенията за развиването на клубовете се взимат от клубовете, техните проведени членове и почитателите, а не от олигарсите. И ние желаеме да запазим тази традиция и в бъдеще. Така футболът остава за хората. Няма вид съгласно немското законодателство вложител да погълне цялостен клуб и да го ръководи без да се допитва до членовете на събранието, което е основата на правилото 50+1 или значи, че 50 % и 1 акция са за почитателите.

Снимки: Gettyimages
 Касийяс: Бензема е Бог, Спайдърмен и Върколакът Касийяс: Бензема е Бог, Спайдърмен и Върколакът 7 апр | 17:23 235 1  Конте: Хари Кейн може да бъде един от най-хубавите в света и в историята Конте: Хари Кейн може да бъде един от най-хубавите в света и в историята 7 апр | 17:22 201 0  Бивш нападател на Евертън прикани: Сменете Лампард, в случай че желаете да не изпаднете Бивш нападател на Евертън прикани: Сменете Лампард, в случай че желаете да не изпаднете 7 апр | 16:58 829 4  Ливърпул към този момент уреди първото си ново попълнение за лятото Ливърпул към този момент уреди първото си ново попълнение за лятото 7 апр | 16:55 2924 1  УЕФА утвърди новите финансови правила УЕФА утвърди новите финансови правила 7 апр | 16:34 1104 0 Виж всички Водещи Новини  Сагата с хипотетичния клуб-фантом, който разтресе българския футбол, се разплита, ето новите разкрития Сагата с хипотетичния клуб-фантом, който разтресе българския футбол, се разплита, ето новите разкрития 7 апр | 12:43 25602 86  Предложението на Барселона за Левандовски е ясно Предложението на Барселона за Левандовски е ясно 7 апр | 09:49 28930 30  Страстите в Лига Европа се нажежават Страстите в Лига Европа се нажежават 7 апр | 06:24 18027 7  Лигата на конференциите навлиза в решителна фаза Лигата на конференциите навлиза в решителна фаза 7 апр | 07:08 15951 1  Разкриха заплатата на Ивелин Попов в Левски Разкриха заплатата на Ивелин Попов в Левски 7 апр | 03:27 69138 132 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР