Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер отправи днес призив руският президент

...
Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер отправи днес призив руският президент
Коментари Харесай

Путин и Лавров на съд! Огромен гняв на върха в Германия

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер насочи през днешния ден апел съветският президент Владимир Путин и външният министър Сергей Лавров да бъдат изправени пред съда в Хага по обвиняване във военни закононарушения. Щайнмайер приказва в Хелзинки, където е на аудиенция, с цел да изрази поддръжката на Германия за участие на Финландия в НАТО.

" Всички, които са отговорни за зверствата, би трябвало да дават отговор. Не единствено бойците, а и тези, които носят политическата отговорност “, съобщи немският президент през днешния ден пред списание „ Шпигел “.

Снимките от Буча са потресаващи, едвам съумях да понеса гледката, добави той. „ Тези фотоси демонстрират още един път какъв брой незаконно е нападението на Русия над Украйна, какъв брой гибел и страдалчество донесе. Това ни прави гневни и тъжни “, сподели още Щайнмайер.

Президентът призна, че до последно се е надявал на някакъв излишък от рационалност в Путин и войната против Украйна го е изненадала. „ Не имах вяра, че Путин ще рискува политическото, икономическото и моралното руиниране на личната си страна поради имперските си мании. Това нахлуване ме раздруса “, признава още президентът.

„ Не бива да вършим услуга на съветския президент, като позволяваме да трансферира виновността за ставащото върху нас. Аз работя цялостен живот за това да няма война и не се получи. Защо? Целта ли беше неверна? Това са дебатите, които би трябвало да проведем “, добавя още той.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР