Президентът на Франция Еманюел Макрон разкри неблагодарната роля на водене

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон разкри неблагодарната роля на водене
Коментари Харесай

Путин си изпуска нервите, обижда Макрон

Президентът на Франция Еманюел Макрон разкри неблагодарната роля на водене на разговор с съветския президент и цинизма, с който той се сблъсквал при всяка полемика с Владимир Путин. Макрон описа също по този начин, че е получил експлицитен отвод от Москва на предложение за филантропична интервенция в Мариупол, съобщи Франс прес.

"Тази роля на водене на разговор с съветския президент е неблагодарна, аз прекарах часове в полемики. Цинизмът присъстваше във всяка полемика, това не беше приятна задача, само че това беше мое обвързване ", съобщи Макрон в отговор на въпроси на читателите на френското издание "Паризиен ".

Той добави, че не чака пробив в руско-украинския спор преди средата на май, като в същото време акцентира, че разговорът е бил потребен, с цел да се приготви мирът. Макрон добави, че Франция е подготвена да стане поръчител при построяването на мира в Украйна след прекратяването на огъня там.

Макрон съобщи също по този начин, че съветските управляващи избират хората, които излизат от Мариупол, с цел да ги отведат в Русия. "Това затова не е филантропична интервенция. Франция предложи кулоар дружно с интернационалния Червен кръст. Русия отхвърли. Това я изолира в дипломатически проект ", сподели той. Според него, когато Франция предлага филантропична интервенция в Мариупол и има експлицитен отвод от съветския президент, то най-малко нещата са ясни.

Макрон упрекна също по този начин полския министър председател Матеуш Моравецки, разкритикува го, че води разговор с Путин, че е антисемит от крайната десница, забранил ЛГБТ общността.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР