Президентът на Франция Еманюел Макрон предупреди, че Европа не трябва

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон предупреди, че Европа не трябва
Коментари Харесай

Макрон: Ако Русия спечели войната срещу Украйна, авторитетът на Европа ще бъде сведен до нула

Президентът на Франция Еманюел Макрон предизвести, че Европа не би трябвало да бъде " слаба ", тъй като войната на Русия може да не остане единствено в рамките на Украйна и може да ескалира, предадоха Франс прес и Ройтерс.

 

Той съобщи още, че в случай че Русия завоюва войната против Украйна, престижът на Европа " ще бъде редуциран до нула ".

 

В изявление, което даде нощес за френските малките екрани " Франс 2 " и Те Еф 1, Макрон посочи, че войната е " екзистенциална за нашата Европа и за Франция ". " Никога няма да поведем атака, в никакъв случай няма да поемем самодейността ", увери в това време той.

 

Макрон приказва по тематиката, откакто предишния месец загатна опцията западни страни да изпратят бойци в Украйна. Идеята му бе посрещната хладно от съдружниците, в това число от Съединените щати, които я отхвърлиха.

 

" Ако обстановката се утежни " в Украйна, " би трябвало да сме подготвени и ще бъдем подготвени да вземем нужните решения, тъй че Русия в никакъв случай да не завоюва ", прикани в изявлението френският президент.

 

Той акцентира, че сигурността на французите минава през " провалянето на Русия " във войната.

 

Онези, които слагат " ограничавания " за поддръжката за Украйна, " избират провалянето ", предизвести Макрон.

 

" Ако войната се разрасне, отговорна ще бъде Русия. Ако решим да бъдем слаби, в случай че в този момент решим, че няма да отговорим, значи към този момент сме избрали провалянето. А аз не желая това ", продължи френският държавен глава.

 

Той уточни, че Европа би трябвало да очертае " червени линии ", които да накарат Кремъл да се почувства слаб. " Искам Русия да спре тази война, да се изтегли от позициите си и да разреши там да се настани мирът. Няма да върша някого наясно с моите проекти, откакто той не ме осветлява за неговите ", добави Макрон, като добави, че Париж не е във война с Москва.

 

" Режимът в Кремъл е зложелател ", разгласи президентът на Франция, като в това време не назова зложелател Русия. Той акцентира, че Украйна е в " сложна " обстановка на бойното поле и се нуждае от допустимо най-силната поддръжка от страна на съдружниците си. " Мирът не значи капитулация на Украйна ", означи Макрон.

 

Според него един ден ще настъпи часът за мирни договаряния с руския президент, " който и да е той ".

 

Ройтерс обръща внимание на обстоятелството, че за първи път Макрон позволява вероятността Владимир Путин да не е президент на Русия в бъдеще. Държавният глава на Франция сподели още, че не е отменил посещаване в Киев от съображения за сигурност. " Така споделят руснаците. Не бива да им вярвате ", означи Макрон.

Миналия месец френският президент подписа в Елисейския замък в Париж с украинския си сътрудник Володимир Зеленски двустранно съглашение в региона на сигурността.

Макрон изрази " дълбокото си противоречие " с водачите на опозицията по този въпрос. Във вторник френското Национално заседание поддържа с огромно болшинство съглашението за сигурност сред Париж и Киев, макар че крайната десница се въздържа при гласуването, а опозицията на радикалната левица и комунистите гласоподава „ срещу “.

" В тези времена да се въздържиш или да гласуваш срещу помощ за Украйна значи да не избереш мира, а провалянето. Различно е ", сподели Макрон.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР