Президентът на федерацията ни по биатлон Екатерина Дафовска изрази задоволството

...
Президентът на федерацията ни по биатлон Екатерина Дафовска изрази задоволството
Коментари Харесай

Катя Дафовска чака нови успехи в женския ни биатлон

Президентът на федерацията ни по биатлон Екатерина Дафовска изрази задоволството си от мощния старт на сезона, който българите реализираха дотук в Йостерсунд. Владимир Илиев се подреди десети в спринта предходната седмица, а през тази Красимир Анев зае 15-о място в самостоятелния старт на 20 км.

В същото време Милена Тодорова реализира 39-а позиция в дългата дисциплинираност на 15 км при дамите. За 21-годишната троянчанка това бе едвам трето съревнование за Световната купа, носейки й първите две точки за генералното класиране.

Тодорова приключи с три неточности в стрелбата, като единствено малшанса при последното посещаване в рубежа, където пропусна една цел, я лиши от място в топ 20, откакто сподели много положителни бегови благоприятни условия по трасето.

"Честно казано, не ни изненадва резултатът на Милена, тъй като тя сподели капацитет при подрастващите, само че това въпреки всичко й е първи сезон при дамите. Така че занапред има да пораства и да демонстрира какво може. Женският тим на процедура е на плещите й, защото опитните ни девойки се отхвърлиха. "

"Тя още предходната година се класира втора на европейското, на международното за девойки също записа висок резултат. Това приказва за нейните умения и се надявам, че скоро ще се радваме и на женски триумфи.
Оптимизмът ни е малко нерешителен, не мога да кажа, че е огромен. "

"За мен е значимо, че тя сподели постоянни резултати при девойките, което значи, че капацитетът е налице. Беговата форма на Владо пък е невероятна. Пожелавам му да стреля без неточност и тогава постоянно ще е в Топ 10. "

"Краси сподели класа на стрелбата и се надявам, че за международното състезание ще е в оптимална физическа форма. Целта ни не са Световните купи, а международното състезание, което се отразява и на бюджета ни ", разяснява пред "Тема спорт " Дафовска.

Тя призна, че се надява бюджетът на федерацията да доближи един милион лв. за 2020 година, откакто за тази е бил в границите на 800 хиляди.

"Ние към момента не сме получили контракт за финансиране. Миналата година имахме 800 хиляди лв.. Надяваме се, че един милион в този момент е реалистично. Ние документите от наша страна сме ги оформили. До 20 декември би трябвало да вкараме плана в министерството и по-късно през януари чакаме първите траншове и контракта ", сподели още легендата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР