Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги заяви днес,

...
Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги заяви днес,
Коментари Харесай

Новите търговски бариери са основния риск за европейската икономика, смята Марио Драги

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги съобщи през днешния ден, че новите търговски бариери са главният риск за европейската стопанска система, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Пред Европейския парламент той разгласи, че банката е решила да приключи в края на годината програмата си за стимулиране в размер на 2.4 трлн. евро, тъй като инфлацията към този момент дава отговор на заложената цел от ЕЦБ - малко под 2 на 100. В същото време икономическият напредък е основал 8.4 милиона работни места от средата на 2013 година.

Сега рисковете " са свързани главно със опасността от засилен протекционизъм ", сподели Драги, визирайки наложените от американския президент Доналд Тръмп мита върху вноса на стомана и алуминий, и редица китайски артикули, което докара до ответни дейности на Китай, Европейски Съюз и други страни. Действията на Тръмп акцентират смисъла на националните ползи и покупко-продажбите сред обособените страни, вместо да слагат комерсиалните въпроси в интернационалните рамки като Световната комерсиална организация.

Драги съобщи, че " един мощен и обединен Европейски съюз може да помогне за извличането на изгоди от икономическата отвореност, като в същото време пази жителите си от неконтролираната глобализация ".

Президентът на Европейската централна банка съобщи пред комисията по стопански и финансови въпроси на Европейския парламент, че ЕЦБ ще вземе решение дали да продължи да приема по изключение гръцки държавни скъпи бумаги като залог и след края на гръцката избавителна стратегия, откакто Банката извърши оценка на устойчивостта на гръцкия дълг, оповестява атинският " Та неа ".

Драги е декларирал, че ЕЦБ ще направи своя оценка на устойчивостта на гръцкия дълг, както и оценка на ръководството на риска, след утвърждение на последното решение на Еврогрупата от националните парламенти на еврозоната и след нужните решения на Управителния съвет на Европейския механизъм за непоклатимост.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР