Президентът на Естония се извини на Финландия, след като вътрешният

...
Президентът на Естония се извини на Финландия, след като вътрешният
Коментари Харесай

Естония се извини на новия премиер на Финландия заради нападка на естонски министър

Президентът на Естония се извини на Финландия, откакто вътрешният министър на дребната прибалтийска страна се подигра на новия финландски министър председател Санна Марин, съобщи БГНЕС, базирайки се на The Guardian.
Санна Марин стана най-младата настояща министър-председателка в света, откакто пое поста на 34-годишна възраст. 70-годишният вътрешен министър на Естония Март Хелме обаче се усъмни в пригодността ѝ за поста.
" Виждаме по какъв начин една продавачка стана министър-председател, а някакви други, необразовани улични деятели също са в държавното управление ", сподели Хелме за новия финландски кабинет.
Президентът на Естония Керсти Калюлайт помоли своя финландски сътрудник Саули Ниинисто да съобщи извиненията ѝ на Сана Марин.
Марин, която произлиза от огромно, само че оскъдно семейство, е работила като касиерка в магазин, преди да приключи висшето си обучение и да се захване с политика.
" Много се гордея с Финландия. Страна, в която детето на оскъдно семейство може да получи обучение и да реализира задачите си в живота. Касиерката може да стане премиерка ", написа Марин в Twitter.
Хелме е някогашен дипломат на Естония в Русия и постоянно прави крайни изявления, за които министър председателят или водачите на партията му се извиняват. Опозицията има намерение да желае избор на съмнение в кабинета, поради държанието на вътрешния министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР