Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси призова за съгласие

...
Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси призова за съгласие
Коментари Харесай

Египетският президент призова за съгласие по споразумение за износ на зърно

Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси прикани за единодушие по съглашение за експорт на пшеница по време на речта си в границите на срещата на върха " Русия-Африка ", която се организира в Санкт Петербург, заяви в. " Ал Ахрам ".

" Очаквам да се реализира единодушие по съглашение за експорт на зърно, което регистрира настояванията и ползите на всички участващи страни и поставя завършек на продължаващото нарастване на цените, " съобщи президентът.

Той уточни, че срещата на върха се състои в комплициран интернационален подтекст на мощна поляризация и промени, които са предизвикателство за фундаменталните правила на актуалната интернационална система. По думите му африканските страни са изправени пред разнообразни компликации, които въздействат на развиването, сигурността им и правото на бъдеще на идващите генерации.

Сиси изложи египетската визия за интернационалната обстановка и усилването на стратегическото съдействие сред Африка и Русия, която включва четири точки.

Първата точка се отнася до смисъла на суверенитета и независимостта на африканските страни, които не са пасивни играчи и се стремят към мир, сигурност и стабилно развиване.

На второ място египетският президент акцентира, че всяко решение на съществуващите спорове би трябвало да се основава на правилата на хартата на Организацията на обединените народи (ООН) и на интернационалното право.

Третата точка слага фокус върху тежките последствия от споровете върху стопанските системи на африканските страни и отрицателния резултат на такива спорове върху продоволствената сигурност, веригите на доставка и цените на силата.

В края на изявлението си Сиси посочи смисъла на това гласът на африканските страни да се чува и взима под внимание в границите на интернационалните конгреси.

" Изразявам желанието на Египет африканските претенции да бъдат зачитани в границите на Г-20, както и напъните за реформиране на интернационалните финансови институции с поддръжката на нашия съветски сътрудник и другар, " сподели египетският държавен глава, представен от Българска телеграфна агенция.

Преди началото на срещата на върха Сиси беседва с съветския президент Владимир Путин. Двамата потвърдиха желанието за усилване на съдействието сред страните им.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР