Президентът на Чехия Милош Земан подкрепи петицията на своя предшественик

...
Президентът на Чехия Милош Земан подкрепи петицията на своя предшественик
Коментари Харесай

Бивш и настоящ президент на Чехия единни срещу Брюксел и нашествието на бежанците

Президентът на Чехия Милош Земан поддържа петицията на своя предходник Вацлав Клаус против бежанците и апела му държавното управление в Прага да отхвърли натиска от Брюксел за преразпределение на бежанците в страните от Европейски Съюз. Бившият държавен глава Вацлав Клаус през вчерашния ден стартира подписка, в която се приканва кабинетът на Бохуслав Соботка да отбрани границите на Чехия непременно, с всички вероятни средства, в това число и с армията. "Тази самодейност съдържа всички хрумвания, за които персонално аз приказвам от самото начало. По този въпрос сме на едно мнение с Вацлав Клаус ", сподели Земан при визитата си в Китай.

По-рано президентът Земан изрази опасенията си, че мигрантите могат да внесат в Чехия тероризъм, заболявания и да си създадат гета. Той предизвести, че дружно с бежанците на територията на Чехия могат да влязат и кафези на "Ислямска страна "и да извършат терористични актове, както в Париж, Лондон и Мадрид.

Според него по-големият брой бежанци са стопански имигранти, в сравнение с фактически бягащи от войната. Освен това тези, които били в Чехия, не желали да работят. Поради културни разлики тези хора няма по какъв начин да се интегрират, притеснява се президентът Земан.

Петицията бе показана през вчерашния ден персонално от Клаус, който се подписа преди всичко. Тя предизвестява държавното управление в Прага, че всеобщата емиграция заплашва стабилността в Европа и обособени страни-членки на Европейски Съюз. Документът предизвестява и за заплахите във връзка с сигурността заради смесването на разнообразни култури и религии, осведоми БГНЕС.

Петицията изиска управляващите да отхвърлят натиска от Германия и Франция за нарушение на Шенгенските правила и в това време осъдиха санкционирането на Унгария, която записва бежанците и по този метод съблюдава шенгенските правила и граници. Инициаторите желаят кабинетът да подсигурява вътрешната сигурност и ненарушимостта на външните граници на Чехия с всички вероятни средства, в това число и благодарение на полицията и армията. Клаус отхвърля и приемането на нови закони и нови правила, които би улеснили имиграцията.

Само през вчерашния над 10 000 души се подписаха под петицията на Вацлав Клаус. Премиерът на Чехия Бохуслав Соботка се опълчи на петицията и сподели, че бежанската рецесия може и би трябвало да се реши взаимно от Европа и че Чехия няма сили да се оправи сама с този проблем.

"Ние нямаме потребност от петиции, а от ясни крачки, ясни каузи, на равнище на Европейски Съюз ", сподели Соботка и прикани за включването на интернационалната общественост и Русия при решаването на казуса. Според вътрешния министър Милан Хованец Клаус "злоупотребява с бежанската рецесия " и работи популистки.

Минути откакто петицията бе качена в интернет хакери започнаха да нападат уеб страницата. "Досега сме записали над 20 хакерски офанзиви. Става въпрос за съществени офанзиви, а не за опити на студенти, които се чудят по какъв начин да си губят времето ", сподели по този мотив шефът на Института Вацлав Клаус Петър Мачинк.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ЖЕСТОКАТА БЕЖАНСКА КРИЗА В ЕВРОПА

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР