Президентът на Чехия Милош Земан беше изписан днес от Централната

...
Президентът на Чехия Милош Земан беше изписан днес от Централната
Коментари Харесай

Милош Земан ще участва в срещата на върха на Вишеградската група

Президентът на Чехия Милош Земан беше изписан през днешния ден от Централната военна болница в Прага.

Още в понеделник - 29 ноември, обаче му следва доста значимо интернационално присъединяване – срещата във видеоформат на държавните глави на Вишеградската група (Чехия, Словакия, Унгария и Полша), която ще се организира в Будапеща.

В петък - 26 ноември, пък ще е церемонията по назначение за министър председател на водача на победилата на извършените неотдавна парламентарни избори в страната партийна коалиция " Заедно " Петър Фиала. Това заяви на брифинг шефът на президентската администрация Вратислав Минарж.

Тези избори бяха извоювани от две демократични партийни обединения. Съставящите ги пет политически партии и придвижвания ще сформират новото държавно управление. Сформирането му е поръчано на ръководителя на дяснолибералната Гражданска демократическа партия Петър Фиала. Той е единственият претендент за поста министър председател на страната. Новото държавно управление, отпред на което ще е Петър Фиала, ще може да разчита на поддръжката на 108 депутати. Камарата на депутатите се състои от 200 депутати, избирани за интервал от четири години посредством пропорционална система.

В понеделник след обяд президентът Милош Земан ще стартира серия от срещи с претендентите за министри в държавното управление на Петър Фиала. Те ще продължат  в идващите две седмици. После президент Земан ще се срещне още веднъж с Петър Фиала, с цел да обсъдят въпросите, свързани с идното назначение на новото държавно управление.

" Господин президентът няма да реагира на никакъв напън върху него при решаването на въпросите, свързани с осъществяването на конституционните му отговорности. Той работи дейно и отговорно ", е споделил Минарж.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР