Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро да бъде обвинен в саботаж

...
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро да бъде обвинен в саботаж
Коментари Харесай

Болсонаро изобщо не мисли да се разкае за провала с коронавируса в Бразилия

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро да бъде упрекнат в бойкот на здравето на хората и закононарушения против човечеството, желаеха бразилски сенатори.

Бразилия е на второ място в света по смъртност от COVID-19 с повече от 600 000 смъртни случая. Болсонаро постоянно е подложен на критика, че слага стопанската система в страната пред живота и здравето на хората.
 Първа стъпка бразилският президент Жаир Болсонаро да бъде съден поради ковид Първа стъпка бразилският президент Жаир Болсонаро да бъде съден поради ковид
Сенатска комисия на Бразилия утвърди отчет, който предлага да бъдат повдигнати наказателни обвинявания против президента Жаир Болсонаро,...

Комисия от сенатори в страната гласоподава със 7 против 4 гласа за публично заблуждение на президента под правосъдна отговорност по обвинявания, вариращи от измамничество и подбудителство към закононарушения, до корист с обществени средства и закононарушения против човечеството. В продължение на шест месеца Болсонаро беше разследван за това по какъв начин страната противодейства на ковид, напомня БГНЕС.

Болсонаро може да бъде упрекнат и за гибелта на повече от 600 000 жертви в Бразилия.

От своя страна Болсонаро отхвърли да е правил непозволени дейности. Решението дали той да бъде упрекнат би трябвало да бъде взето от основния прокурор на страната Аугусто Арас, който пък е назначен от Болсонаро.

Дори и да не бъде измамен под отговорност, рецесията с вируса провокира голям брой рецензии към президента, който се бори с ниския си рейтинг на фона на предизборната акция за президентските избори следващата година. Критиците му го упрекват, че саботира рестриктивните мерки на здравните управляващи, като твърди, че стопанската система би трябвало да продължи да работи. Дълго време откакто беше потвърдено, че лекарството срещу малария хидроксихлорокин не е дейно против вируса, Болсонаро продължаваше да го предлага.
 Доклад: Жаир Болсонаро е правил закононарушения против човечеството Доклад: Жаир Болсонаро е правил закононарушения против човечеството
Бразилският президент Жаир Болсонаро би трябвало да бъде упрекнат в серия закононарушения поради дейностите си за справяне с пандемията от Covid...

В отговор на критиците Болсонаро гордо съобщи, че е измежду дребното международни водачи, разрешили си да са задоволително смели и да се опълчват на " политическата уместност " и световните здравни рекомендации. Той отхвърли обвиняванията, че е разпространявал подправени вести при излъчването на видео предходната седмица, в което твърдеше, че " съгласно данни на учени от Обединеното кралство хората, които са имунизирани с две дози от препарата против Covid, развиват СПИН по-бързо от предстоящото ".

Болсонаро получи поддръжката на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. " Бразилия има шанс, че има президент като Жаир Болсонаро, който работи за жителите. Той е популярен президент и в никакъв случай няма да подведе народа на великата си страна! ", съобщи Тръмп в особено изказване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР