Президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев коментира жребия за груповата

...
Президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев коментира жребия за груповата
Коментари Харесай

Любо Ганев: Целта и пред двата отбора ще бъде участие в 1/4-финалите на Евроволей 2023

Президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев разяснява жребия за груповата фаза на Евроволей 2023 и при мъжете, и при дамите и сложи цел пред двата тима - класиране за 1/4-финалите на конкуренциите.

На шампионата при мъжете България ще бъде измежду домакините, като дружно с тимовете на Финландия, Словения, Украйна, Хърватия и Испания. Срещите от тази група ще се играят във Варна.

При дамите пък

" Много съм благополучен, тъй като мисля, че групите ни са доста положителни. Имаме възможностите играейки добре да се представим добре и да минем в идващите етапи. Целта и пред двата тима ще бъде присъединяване в 1/4-финалите. Надявам се, че в случай че всичко върви наред и в случай че всички състезатели при мъжете и дамите са здрави, за какво да не отидем и по-напред ", съобщи след жребия Ганев за Facebook страницата на федерацията.

Националът ни при мъжете Алекс Грозданов също е оптимист за представянето на трикольорите на домашното европейско състезание, като изрази мнение, че тимът ни може да победи всеки.

" Според мен групата ни е много добра и имаме съществени благоприятни условия да излезем с по-предно класиране от нея. Словения е един от по-сериозните съперници. Срещу Испания играхме контроли през лятото и са тим, който не би трябвало да се подценява. Украйна също са един тим с добра игра и имат един играч, който е измежду най-хубавите в света. Надявам се да се борим като тим, тъй като единствено дружно можем да победим всички ", разяснява Алекс Грозданов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР