Президентът на Беларус подписа приет от парламента закон, предвиждащ възможност

...
Президентът на Беларус подписа приет от парламента закон, предвиждащ възможност
Коментари Харесай

Беларус ще уведомява за набор за военна служба чрез SMS

Президентът на Беларус подписа признат от Народното събрание закон, предусещащ опция за известяван за набор на военна работа посредством есемес известия.

Документът е оповестен на правния интернет портал, съобщи ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция. 

Законът за военната тегоба е допълнен с наредба, че нуждата от явяване във военния комисариат или призоваването за военна работа при готовност може да бъде съобщавана и посредством есемес.

По искане на военните комисии телекомуникационните оператори би трябвало да дават данни за абонатните номера на военнослужещите и да обезпечат уведомяването им посредством есемес. Подлежащите на военна тегоба би трябвало да уведомят комисариата или различен орган в едноседмичен период за смяна на своя мобилен телефонен номер за връзка.

Връчването на повиквателни е поверено освен на чиновници на органите за военна регистрация и регистриране, както и на чиновници на организации, избрани с решения на локалните управляващи, чиновници на Комитета за държавна сигурност на Беларус „ и други лица, упълномощени от тях “.

 Повиквателните може да се връчват на военнослужещите както по местоживеене, по този начин и по месторабота или местоположение.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР