Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви в интервю с руския

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви в интервю с руския
Коментари Харесай

Лукашенко разкри кога смята да се оттегли от властта

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи в изявление с съветския публицист Владимир Соловьов, че е подготвен да се отдръпна от управлението на страната, в случай че ситуацията в нея се възстановява.

В отговор на въпроса какъв брой години още има намерение да оглавява страната, президентът съобщи, че ще бъде отпред на Беларус при положение на война или при пораждане на обстановка, сходна на тази след президентските избори през 2020 година

" Повярвайте ми, аз съм президент не тъй като доста ми се желае да съм президент ", акцентира Лукашенко и изясни, че в тази си служба той е подвластен от доста условия.
Лукашенко: Беларус ще влезе във война, в случай че Русия бъде нападната
Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че страната му ще влезе във война, в случай че основният ѝ съдружник Русия бъде нападната, кат...
Прочети повече
Държавният глава добави, че в случай че ситуацията в страната се възстановява, ще бъде определен негов правоприемник, въпреки че публицистите занапред вършат хипотези кой може да застане отпред на Беларус.

Той направи паралел с времената на ръководство на руския водач Леонид Брежнев, който остана отпред на Съюз на съветските социалистически републики до края на живота си.

" Сега разбирам какъв брой подвластен е бил той, освен от събитията, само че и от хората, които са го окуражавали и поддържали ", сподели беларуският президент и посочи: " Просто си привързан с всичко, със страната си, която си построил със личните си ръце ".

На 9 август 2020 година в Беларус се организираха президентски избори и съгласно данните на Централната изборна комисия те бяха извоювани от Лукашенко. На второ място остана представителката на опозицията Светлана Тихановска, която не призна резултатите и напусна страната. Тогава в страната започнаха всеобщи митинги, които в първите дни бяха съпроводени със конфликти със силите на реда и многочислени арести.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР