Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че страната може да

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че страната може да
Коментари Харесай

Лукашенко: Беларус може да приеме олимпийски игри с Русия или с Украйна

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че страната може да бъде хазаин на олимпийски игри. Според него това е допустимо посредством възможна взаимна кандидатура с Русия или Украйна.

През юни Минск одобри европейските игри. От през днешния ден столицата е хазаин на тридневно атлетическо съревнование, противопоставящо спортисти от Съединени американски щати и Европа.

" Трудно е да се съревноваваме с огромните, само че можем да приемем олимпийски игри, да вземем за пример, дружно с украинците или руснаците ", сподели Лукашенко пред БелТА, представен от insidethegames.biz.

Според него страната има нужната инфраструктура. " Ще построим футболен народен стадион и оборудване за плуване ", добави той.

През юли президентът на на Украйна Володимир Зеленски също заприказва за опцията страната да се кандидатира за олимпийски игри макар икономическите проблеми и спора с Русия.

До момента олимпийски игри не са се провеждали допълнително от една страна. През май Международният олимпийски комитет одобри отсега нататък да има такава опция.

Летните олимпийски игри следващата година ще са в Токио, а по-късно предстоят Париж 2024 и Лос Анджелис 2028.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР