Президентът на Беларус Александър Лукашенко поздрави руския си колега Владимир

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко поздрави руския си колега Владимир
Коментари Харесай

Лукашенко: Отношенията между Минск и Москва ще продължат да се разширяват и задълбочават

Президентът на Беларус Александър Лукашенко поздрави съветския си сътрудник Владимир Путин с Деня на Русия, като изрази увереност, че връзките сред Минск и Москва, обединени от връзките на братството, ще се уголемяват и задълбочават, оповестиха от пресслужбата на беларуския водач.

„ Убеден съм, че връзките сред Минск и Москва, скрепени от вековни връзки на другарство и приятелство, ще продължат непрестанно да се уголемяват и задълбочават посредством взаимните ни старания ", сподели още Лукашенко.

По думите му празникът се е трансформирал за всички руснаци в знак на национално единение и горделивост, религия в по-добро бъдеще на тяхната велика страна, която има богата история и неповторимо културно завещание.

„ Днес Руската федерация твърдо пази националните ползи, основава условия за суверенно развиване, поредно укрепва позициите си на интернационалната сцена ", акцентира Лукашенко.

Лукашенко пожела на Путин доста здраве, сполучлива реализация на всички проекти и инициативи, а на народа на Русия - мир и единодушие.

Президентът на Беларус изпрати приветствени послания и до ръководителя на държавното управление на Русия, ръководителя на Съвета на министрите на съюзната страна Михаил Мишустин, ръководителя на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко и ръководителя на Държавната дума, ръководителя на Парламентарната асамблея на съюзът на Беларус и Русия Вячеслав Володин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР