Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обяви, че клубът няма

...
Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обяви, че клубът няма
Коментари Харесай

Кризата с коронавируса ще се отрази на приходите на "Барселона"

Президентът на " Барселона " Хосеп Мария Бартомеу разгласи, че клубът няма да успее да осъществя плануваните доходи от 1.05 милиарда евро за сезон 2019-2020. Това се дължи на рецесията, породена от пандемията от ковид COVID-19.

През предходната година Бартомеу предвижда, че каталунците ще прескочат границата от 1 милиарда евро и по този метод ще станат първият клуб с толкоз огромни доходи. Според " Форбс " обаче финансовата рецесия ще понижи фрапантно финансовите потоци, които влизат в клуба.

" Ние сме клубът с най-големи доходи в света, само че истината е, че няма да имам опция да изпълним нашата прогноза от 1.05 млрд ", разяснява Бартомеу.

Президентът на " Барселона " добави, че резултатите на клуба през февруари са били даже по-добри от предстоящото. " Тогава обаче пристигна рецесията с ковид ", прецизира Бартомеу.

" В момента нямаме доходи от продажба на билети, телевизионни права, от нашите магазини и всевъзможен различен маркетинг. Това е доста огромно понижение, по тази причина подхващаме ограничения и променяме бизнес модела ни. "

От клуба към този момент понижиха със 70% заплатите на футболистите, а други средства са отделени, с цел да могат чиновниците в администрацията да не бъдат наранени.

Бартомеу увери, че актуалната обстановка няма да се отрази отрицателно върху " Барселона " в дълготраен проект и клубът бързо ще се възвърне. Президентът на каталунците чака от ден на ден клубове да понижат заплатите на своите играчи, откакто сезонът беше спрян.

Клубният президент изрази и позицията на " Барселона " за доиграването на сезона в Ла Лига. Шампионът на Испания държи шампионата да приключи с почитатели. " Няма проблем за нас да чакаме колкото се постанова и да играем през юли или август. Не желаеме да играем на празен стадион без почитатели ", приключи Бартомеу.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1439)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР