Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева сподели

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева сподели
Коментари Харесай

Илиана Раева е доволна от гимнастичките

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева показа усещанията си от новите съчетания на националния тим за олимпийската 2024-та година.

" Ще създадем по този начин, че да не имаме вяра в знаци. Чудесно е, че се оправиха и изиграха съчетанието си по допустимо най-хубавия метод, само че по този начин би трябвало по най-хубавия метод да ги изиграем на Олимпийските игри. Никога не могат да се създадат генерални заключения от едно съревнование. Можем да създадем ослепително Европейско и не толкоз блестяща Олимпиада и назад - да имаме недобро присъединяване на Европейското и да създадем доста мощна Олимпиада.

В спорта всеки старт е самичък за себе си и изисква своята централизация, готовност, всичко стартира от нулата. В това цифри поставям и даже една такава публична продукция на девойките пред почитателите. Видях повече от нужното неспокойствие, което имаше при някои, само че това е потребно за психическото положение на девойките ", съобщи Раева в " Зала София ", представена от dsport.bg.

Тя проучва композициите на Боряна Калейн:

" Това е напълно концепция на самата Боряна, напълно нейна концепция, подкрепена от нейната треньорка. Много добре се усеща Боряна в новите си композиции. Тя има голямо присъединяване при основаването на композициите, тъй че мисля, че това ще бъде в нейна помощ ".

" Да, това напълно е виждане на нейната треньорка Валя Иванова. Страхотна е песента, тя няма да влияе единствено на българи, ще има значение и на Олимпийските игри. Дай Боже до тогава всичко да е както би трябвало и Стиляна да взе участие. Мисля, че всички гимнастички и техните треньори доста са се постарали в избора на музики, на композиции.

Имаме извънредно заложена компликация в съчетанията и сме наблегнали доста на артистичността, като доста сме подобрили казуса от предходната година, който беше в логичността на връзките в композициите. Очаква ни доста работа и да имаме вяра, че девойките ще бъдат в най-хубава кондиция на най-важното съревнование ", показа Раева за съчетанието с бухалки на Стилияна Николова.

Тя приказва и за залата, която се прави, с цел да служи за тренировки на гимнастичките на България:

" Залата, която вършим, няма да бъде за продукции, тя ще бъде подготвителна зала. Министерството на спорта и Министерството на вътрешните работи са в доста напреднала фаза, оказа се, че ние сме извънредно подвластни на Министерство на вътрешните работи. В момента, за пръв път от последните 6 години, в които работим за тази зала, се работи в прелестен синхрон сред министъра на спорта, министъра на вътрешните работи и архитекта на София и нещата са доста много напред в документите. Така че виждам светлина в тунела ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР