Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е
Коментари Харесай

Илиана Раева: Доволна съм. Очаквам много ярка България през новия сезон


Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е оптимист за представянето родните грации на идните през сезона шампионати. Тя изгледа контролното на самостоятелните гимнастичка, както и първото показване на съчетанията на ансамбъла пред аудитория.

" Надявам се, че тези от вас, които наблюдават развиването на международната художествена гимнастика, са видяло блестящо открояващите се композиции на нашите девойки и се надявам с времето, когато те улегнат и бъдат изиграни безусловно без неточност, това да бъде доста съществено оценено. Видяхме и прогрес при девойките, доста огромен прогрес. Имаме едни прелестни тимове - дами, девойки, отбор, единствено би трябвало доста работа и мисля, че България бъде доста ярка във всичките си гарнитури тази година. Наистина чакам една доста ярка България! ", съобщи Раева.

Тя e удовлетворена от държанието на гимнастичките от ансамбъла, които се надяват да повторят олимпийския успех на техните предшественички.

Снимка: Анна Недкова, БФХГ


" Много съм удовлетворена от това, което демонстрираха девойките, тъй като първо за първи път изиграха комбиниране без неточност на обръчи, второ второто комбиниране, което е доста по-трудно като осъществяване поради уреда лента, които съществува вътре и се изисква доста повече работа и централизация, позволиха неприятни изхвърляния, които обаче отиграха мъдро, което доста ме радва и ми хареса. Това беше нещо като бойното им кръщение и съм доста удовлетворена от видяното на този стадий ", показа Раева и добави:

" Целта е новият отбор да повтори триумфите на предходния, който стана олимпийски първенец. Това са едни изключителни девойки, доста разнообразни, те са доста ярки индивидуалистки и това, в което към момента имаме проблем е екипната работа, нюх към ансамбловата игра. Това е нещо доста характерни, нещо, върху което работим доста и се изисква още малко време. Тези девойки стартират с една година по-късна подготовка за олимпийските игри в Париж, само че никога не го приемайте като някакво опрощение, в противен случай. Мисля, че това ще бъде един доста, доста мощен отбор ".

Снимка: Анна Недкова, БФХГ


Раева разяснява и представянето на Боряна Калейн.

" Боряна Калейн потегли доста добре, тренира доста мощно, само че имаме един проблем, който не можем да овладеем към този момент няколко години, а сме търсили много лекари. Видяхте, че на съчетанието с бухалки тя беше с тампон в носа. Много постоянно при напрежение и по-силна загрявка й тече кръв от носа. Независимо, че позволи неточност на обръч, стартира много съсредоточено. Аз считам, че Боряна в Марбея ще се концентрира оптимално. Разбира се, че не съм удовлетворена от представянето й предвид на това, че позволи много неточности, само че не съм обезпокоена, тъй като тя тренира доста съществено ", сподели Раева.

Снимка: Анна Недкова, БФХГ


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР