Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска си пожела

...
Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска си пожела
Коментари Харесай

Дафовска: Тази година ще гоним топ 8 при мъжете на Световното


Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска си пожела мъжкият състав да затвърди позициите си в челото на международния хайлайф. Тя си пожела класиране в топ 8 на идното Световно състезание през февруари 2020 година в италианския зимен център Антхолц.

Дафовска съобщи също, че нов орден би бил добре пристигнал, само че няма повишени упования към състезателите ни. Този уикенд по традиция в шведския курорт Йостерсунд започва Световната купа.

“Въпреки извънредно сполучливия минал сезон, в този момент нямам повишени упования към състезателите. Надявам се всички да започват обикновено, да бъдат здрави и да нямат проблеми.

Всички би трябвало да гонят оптималната спортна форма за Световното състезание в Антхолц през февруари. Там би трябвало да затвърдим позициите си. Дай, Боже, да има и тази година орден при мъжете. Не желая да бъдем максималисти, тъй като съм наясно, че не можем всяка година да взимаме медали. Класиране в осмицата на Световно състезание също ще бъде огромен триумф. Така че ще гоним топ 8, пък всичко, което пристигна от горната страна, е добре пристигнало.

За подготовката мога да кажа, че мина обикновено и по проект. Всички си извършиха професионално отговорностите. Красимир Анев се приготвяше по самостоятелен проект. Владимир Илиев изкара съвсем цялото лято на Белмекен. В последния месец главният тим беше в Норвегия, а по-късно се реалокираха в Австрия, като и на двете места упражняваха на сняг, преди да заминат за Йостерсунд за старта на Световната купа”, сподели Дафовска в изявление за вестник “Меридиан Мач”.
 Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР