Президентът на България (1997 - 2002) Петър Стоянов обяви ще

...
Президентът на България (1997 - 2002) Петър Стоянов обяви ще
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Да е ясно, нито аз съм се предлагал, нито друг ми е предлагал да бъда издигнат за президент

Президентът на България (1997 - 2002) Петър Стоянов разгласи ще бъде ли претендент за президент от ГЕРБ. В ефира на NOVA депутатът от партията Тома Биков разгласи, че Петър Стоянов е едно от имената, които ГЕРБ-СДС разисква като вероятен претендент за президентските избори на 14 ноември.

" От през вчерашния ден в медиите и обществените мрежи се изричат отзиви за и срещу възможната ми кандидатура за президент – спор, за който не съм давал никакъв мотив. Искам да е ясно: нито аз съм се предложил, нито някой ми е предложил публично да бъда повдигнат за президент ", разгласи Стоянов в изказване, публикувано в формалния му уебсайт.

" Моята възможна кандидатура би имала смисъл, единствено в случай че сплоти всички десномислещи и проевропейски настроени гласоподаватели в България. Но, за жалост, те са съдбовно разграничени. Този факт обезсмисля всевъзможни диалози за моето присъединяване в президентските избори. Винаги съм взел участие в почтени и открити политически надпревари. Моят президентски мандат беше предшестван от над 12-месечна обществена акция, същинска битка за концепциите на демокрацията. Така, почтено и намерено, завоювах гласовете на 2 502 517 български жители. Това е Моят метод ", показва президентът.

Той благодари на хората, с които са били дружно през последните 30 години и които до последно са упорствали да го поддържат с имената и престижа си в кандидат-президентската акция. И пожела на бъдещия президент на България да продължи евроатлантическата политика и задължения на страната, както и напъните за обединено и проспериращо общество.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР