Президентът на Азербайджан Илхам Алиев и премиерът на Армения Никол

...
Президентът на Азербайджан Илхам Алиев и премиерът на Армения Никол
Коментари Харесай

Алиев и Пашинян преговаряха за Нагорни Карабах

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев и министър председателят на Армения Никол Пашинян се срещнаха през днешния ден във Виена, с цел да договарят за Нагорни Карабах, съобщи ТАСС.

Преговорите минаха в градивен звук, двамата водачи подчертаха какъв брой е значимо да се поставят старания за спокойно решение на спора, обявиха съпредседателите на Минската група на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) Игор Попов (Русия), Стефан Висконти (Франция) и Ендрю Шофър (САЩ) след траялата три часа и половина среща сред Алиев и Пашинян.

Азербайджан и Армения дадоха нов подтик на преговорния развой, съобщи президентът на Азербайджан Илхам Алиев. " Оценяваме позитивно договарянията. Те минаха в градивна конюнктура. Това е първата среща на водачите на двете страни след дълга пауза ", акцентира Алиев.

След договарянията с Алиев Никол Пашинян се срещна с представители на арменската диаспора във Виена и сподели пред тях, че прави оценка позитивно днешните договаряния. Арменският министър председател посочи обаче, че на срещата не се е стигнало до някакви съответни договорености.

" Най-важното обаче е, че започнахме да приказваме за проблемите ", съобщи Пашинян.

Лидерите на Азербайджан и Армения подредиха на външните си министри скоро да се срещнат със съпредседателите на Минската група на ОССЕ, отбелязва ТАСС.

На фотографията: Фронтовата линия на спора в Нагорни Карабах, 2015 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР