Президентът на Атлантическия клуб и бивш външен министър Соломон Паси

...
Президентът на Атлантическия клуб и бивш външен министър Соломон Паси
Коментари Харесай

Паси: България може да изиграе сериозна роля в отношенията на ЕС със Северна Корея

Президентът на Атлантическия клуб и някогашен външен министър Соломон Паси съобщи, че България може да изиграе сериозна роля в развиването на връзките сред Европейски Съюз и Северна Корея.

Според него България се употребява с доверие в азиатската страна и би се вслушала в препоръките ни.

„ Европейски Съюз може да стартира един Хелзински развой за демократизацията на Северна Корея ”, сподели Паси в студиото на бТВ тази заран, „ България е доста добре призната в Пхенян и в случай че някой може да даде препоръки на тези хора, това са страни, на които те имат доверие ”.

За задачата обаче би трябвало да се вдигне равнището на посолството ни там, безапелационен бе той и добави, че се чака нов опит с балистична ракета от страна на КНДР - „ Те методично се готвят за сходни опити ". 

В студиото той направи коментар и по отношение на развилия се скандал към представителя на страната ни в Европейската банка за възобновяване и развиване и брачен партньор на Ирина Бокова Калин Митрев. 

Паси съобщи, че се доверява на изявлението на министъра на финансите Владислав Горанов, че няма данни за закононарушение от страна на Митрев. Припомняме, че абсурдът към Митрев се развихри след следствие на в. " Гардиън ", в което се твърди, че Митрев е забъркан в огромна скица за пране на пари, обвързвана с Азербайджан.

" Познаваме се с Калин Митрев и се поверявам на финансовия министър Владислав Горанов, който уточни, че няма данни за закононарушение ", съобщи шефът на Атлантическия клуб.

Според него обаче е неприятно, че България е забъркана в сходен скандал. 

Той не разяснява и дали Митрев би трябвало да бъде отзован като български представител в Европейската банка за възобновяване и развиване. 

„ Кой съм аз, че да поучавам премиера по такива въпроси ”, сподели в отговор на въпрос някогашният външен министър. 

В студиото на малкия екран Соломон Паси удостовери, че синът му Исак е член на Българска социалистическа партия. Той показа, че този факт " нито го радва, нито го натъжава " и добави, че " в случай че някой може да помогне на една партия да се реформира, това би било отлично ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР