Президентът на Албания Илир Мета разкритикува идеята за обединение на

...
Президентът на Албания Илир Мета разкритикува идеята за обединение на
Коментари Харесай

Албанският президент разкритикува идеята за обединение на албанците

Президентът на Албания Илир Мета разкритикува концепцията за обединяване на албанците в една страна, предава организация „ Макфакс “.
„ Слушаме неща от вида – Защо албанците не се обединят? Но, следователно, за какво всички сърби, хървати и бошняци не създадат същото “, пита президентът, представен от косовската телевизия RTK.
Според президента, този делириум е типичен диаболизъм, съобщи " Фокус ".
„ Това е опит на властническите политици, доста постоянно координирано, да пренасочат вниманието от вътрешните въпроси и да предизвикат тематики, с цел да избегнат личната си отговорност “, твърди Мета.
Той счита, че единственото решение на Балканите е взаимното битие и съблюдаване на европейските стандарти за малцинствата.
„ На Балканите всяка нация някъде е в болшинство, а другаде – в малцинство. Единственото решение е взаимното битие и съблюдаване на европейските стандарти за малцинствата. Знаем доста добре какво ще се случи на Балканите. Стотици хиляди бяха убити, а нито сантиметър от границите не беше изменен “, прибавя албанският президент.
Мета твърди, че Албания има опция да бъде фактор за непоклатимост на Балканите.
„ Прекрояването на гранциите не е елементарно. Знаем какъв брой са положителни връзките сред Черна гора и Косово, само че знаем и какво се случи с контракта за демаркация. Искам да бъда явен, имаме всички благоприятни условия, както и показахме, че можем да бъде фактор на стабилността “, съобщи президентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР