Президентът на Албания Илир Мета и премиерът Еди Рама приветстваха

...
Президентът на Албания Илир Мета и премиерът Еди Рама приветстваха
Коментари Харесай

Премиерът и президентът на Албания приветстваха вдигането на вето от българския парламент

Президентът на Албания Илир Мета и министър председателят Еди Рама приветстваха решението на българския парламент " за повдигането на ветото за Република Северна Македония ", заяви МИА. 

В известие в Туитър албанският министър председател Еди Рама   показва, че още веднъж е имал диалог  с водача на българската съпротива Бойко Борисов , на който благодарил за неговата роля за повдигането на ветото. Рама написа, че неговата партия е избавила имиджа на България и Европейски Съюз и приканва Европейски Съюз да работи бързо. 



И президентът на Албания Илир Мета , който през днешния ден за финален ден е на този пост, нарече  премахването на ветото за Северна Македония  " дълго чакана новина " от България. В реакцията си във Фейсбук  Мета написа, че това гласуване  е отворило пътя на Албания  за начало на договаряния за участие. 

Най-накрая пристигна дълго чаканата вест от другарска България , която постоянно е била корав покровител на нашия процес  за участие. Гласуването на българския парламент за унищожаване на ветото за Северна Македония  отвори пътя за начало на договаряния за участие на нашите две страни. Чакаме идващите новини  от срещата на Европейския съвет, който още продължава, написал Мета. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР