Президентът има голяма отговорност за това да се случват нещата,

...
Президентът има голяма отговорност за това да се случват нещата,
Коментари Харесай

Георги Първанов: Политическият елит трябва да поеме своята отговорност

Президентът има огромна отговорност за това да се случват нещата, да се сътвори работещо държавно управление. Четири служебни държавни управления значат четири провалени мандата - това към този момент приказва за слаба политическа просвета. Това сподели президентът на Република България от 2002 до 2012 година Георги Първанов в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Политическият хайлайф би трябвало да поеме своята отговорност - и в Народното събрание, и в президентството, съобщи той.

Според него би трябвало да има смяна на политическия модел, само че това би трябвало да се случи след необятни договаряния. „ Аз съм доста сериозен във връзка с така наречен двуполюсен модел, само че не одобрявам и многополюсния модел, тъй като от много време насам ние се развиваме в такава ниша, многополюсна - всеки против всеки. Никак не се получават нещата. Не знам какво би трябвало да се случи, с цел да се извърнат настройките. Може би първото изискване е да дойдат същински положителни, сговорчиви в положителния смисъл на думата водачи, които да могат да се схванат ", съобщи Георги Първанов.

Идеята за президентска република съгласно него не е осъществима. „ Това няма да е по-работещо, в сравнение с сегашният модел ", счита президентът.

Левицата би трябвало да се трансформира идейно, организационно, политически и лидерски. „ Това би трябвало да се разбере на „ Позитано ", би трябвало да го разбере самата Корнелия Нинова. Не би трябвало да си отива с толкоз доста провали и толкоз тежък товар в историята ", съобщи Георги Първанов.

Българска национална телевизия, „ Говори в този момент "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР