Президентът и главен изпълнителен директор на Sony Кеничиро Йошида заяви,

...
Президентът и главен изпълнителен директор на Sony Кеничиро Йошида заяви,
Коментари Харесай

Sony ще купи мажоритарен дял от EMI Music за 2.3 млрд. долара

Президентът и основен изпълнителен шеф на Sony Кеничиро Йошида съобщи, че придобиването на EMI ще поддържа музикалните оферти на Sony в миг на обновяване на музикалния бизнес

Още по тематиката
Фейсбук се обръща към музикалния бизнес в търсене на повече видео трафик

Компанията желае да унищожи монопола на YouTube над музикалните видеоклипове
8 мар 2018
Sony се готви да влезе на пазара на споделени пътувания в Япония

Компанията основава платформа на основата на изкуствения разсъдък
20 фев 2018
Музикалните платформи ще би трябвало да заплащат повече на композиторите в Съединени американски щати

Съдебното решение удря Spotify преди листването ѝ
1 фев 2018
Мобилната музикална гражданска война

Как платформите за стрийминг вдъхнаха нов живот на една залязваща промишленост
26 яну 2018
Apple договаря да купи музикалното приложение Shazam

Цената на договорката се чака да бъде няколкостотин милиона $
11 дек 2017
Sony усили близо три пъти облагата си

Японската компания регистрира най-високи доходи за последните 18 месеца
2 авг 2017
Spotify приготвя ново лицензионно съглашение с Warner Music

Възможно е понижаване на таксите за лиценз към американския лейбъл
25 юли 2017 Японската софтуерна корпорация Sony ще купи мажоритарен дял от музикалния лейбъл EMI за 2.3 милиарда $, което ще разшири портофолиото с музикално наличие на компанията, оповестява Financial Times.

Условията

Групата съобщи, че общата цена за придобиване на EMI Music Publishing възлиза на близо 2.3 милиарда $, като Sony ще поеме съществуващия брутен дълг на музикалната компания от 1.359 милиарда $.

Консорциум, воден от Mubadala Investment Company, ще продаде каузи си от 60% в EMI на Sony. Токийската компания към този момент има съвсем 40% от нея.

Големият азбучник на EMI от над 2 млн. песни, измежду които на групата Queen, изпълнителите Алиша Кийс и Уилям Фарел, ще утвърди позицията на Sony като най-големия музикален издател измежду взрива на стрийминг услугите. По-рано този месец музикалното отделение на Sony подписа договорка за 185 млн. $ и закупи дял в музикалната компания Peanuts. Транзакцията е първият главен стратегически ход на Кеничиро Йошида, който през април стана основен изпълнителен шеф. Той също по този начин показа тригодишен проект във вторник, който обгръща възходящата взаимозависимост на Sony от приходите от абонаменти за игри и развлечения.

" Ние сме разчувствани да притеглим EMI Music Publishing в фамилията на Sony и да станем номер едно в музикалната промишленост ", сподели Йошида в изказване. Той добави, че придобиването на EMI ще поддържа музикалните оферти на Sony в миг на обновяване на музикалния бизнес. " В развлекателния и музикалния бизнес ние се концентрираме върху построяването на мощно IP портфолио и аз имам вяра, че това придобиване ще бъде изключително значим стадий за нашия дълготраен напредък ", сподели той.

" Това е висока цена, с цел да може фокусът на тактиката на Sony да се реалокира от хардуер към наличие ", разяснява анализатор от Bernstein&Co.

Прогнозите

В средносрочния си проект Sony предвижда растеж на облагата в множеството дивизии през идващите три години, само че даде консервативна вероятност по отношение на акциите. Например годишната оперативна облага в развлекателния бизнес се чака да бъде от 130 до 170 милиарда $ до март 2021 година спрямо упованията за 190 милиарда през настоящата година. Акциите на Sony се намалиха с 3.7%, което е най-големият спад от 1 май.

Разрастващите се платени стрийминг услуги от Spotify и Apple Music увеличaват продажбите на музикалната промишленост в продължение на три поредни години и притеглят вложителите към сектора.
Миналия месец Sony разкри, че ще осъществя облага от близо 1 милиарда $ от каузи си в Spotify след обществения дебют на стрийминг услугата. SNE Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР