Президентът Хасан Рохани заяви в събота, че ваксинациите срещу COVID-19

...
Президентът Хасан Рохани заяви в събота, че ваксинациите срещу COVID-19
Коментари Харесай

Иран започва ваксинации срещу COVID-19 до седмици

Президентът Хасан Рохани съобщи в събота, че имунизациите против COVID-19 ще стартират през идващите седмици в Иран , най-силно засегнатата страна в Близкия изток, оповестява " Ройтерс ".

" Чуждестранните ваксини са нужда, до момента в който не бъдат налични локални ваксини ", разяснява Рохани, без да дава детайлности какви непознати ваксини ще бъдат употребявани.

По-рано този месец висшият водач Аятолах Али Хаменей , от Съединени американски щати и Англия , които съгласно него евентуално се стремят да разпространят инфекцията в други страни. Рохани, в сходство със възбраната на Хаменей, съобщи тогава, че неговото държавно управление ще закупи " безвредни задгранични ваксини ".

В края на предишния месец Иран стартира тествания с хора на първия си претендент за ваксина, заявявайки, че това може да му помогне да победи пандемията макар глобите на Съединени американски щати, които засягат способността му да внася ваксини.
 Коронавирус: Техеран стартира да тества иранска ваксина върху хора
Коронавирус: Техеран стартира да тества иранска ваксина върху хора

Десетки иранци ще получат от създадената в Ислямската република ваксина

Три локални ваксини - Barekat, Pasteur и Razi , някои от които са създадени с задгранично съдействие - могат да са подготвени напролет и лятото , изясни Рохани.

Куба съобщи по-рано този месец, че е подписала на технологията за най-модерния претендент за коронавирусна ваксина и за осъществяване на последния стадий от клиничните изпитвания на ваксина в Иран.

Техеран и Хавана са подложени на строги наказания от Съединени американски щати , които макар че не обгръщат медицината, постоянно възпират задграничните фармацевтични компании да търгуват с тях.

В допълнение към създаването на лична ваксина, Иран взе участие в схемата COVAX , която има за цел да обезпечи обективен достъп до ваксини COVID-19 за по-бедните страни.

Според данните на държавното управление, страната е записала 1 150 000 случая и 57 000 смъртни случая . През последните седмици се следи спад на новите инфекции и смъртни случаи.
 Иран забрани задгранични компании да тестват COVID-ваксини върху иранци
Иран забрани задгранични компании да тестват COVID-ваксини върху иранци

Нашите хора няма да бъдат устройство за тестване на ваксини, съобщи Хасан Рохани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР